Behandlinger

Fysioterapi

Et behandlingsforløb starter med en samtale og en grundig undersøgelse. Med udgangspunkt i det aktuelle symptom, undersøger jeg kroppen som en helhed og vurderer, om der er uhensigtsmæssige bevægemønstre, nedsat bevægelse eller svage områder andre steder i kroppen, da det kan have stor betydning for kroppen over tid. Herefter vil vi sammen lægge en plan for behandlingen. Der vil ofte indgå både manuel behandling, øvelser og rådgivning i behandlingen - og evt laserterapi og schockwave/trykbølger.

Manuelt arbejder jeg med mobiliseringsteknikker, fascie/bindevævsteknikker, muskelenergiteknikker og biodynamisk kranio-sakral terapi. Behandling af kroppens bindevæv er en essentiel del af fysioterapi hos mig. 

(Jeg instruerer i øvelser, som retter sig mod det aktuelle problem eller hvad kroppen skal kunne mestre i hverdagen for at kunne bevæge sig så hensigtsmæssigt og smertefrit som muligt.

(Træningen indeholder ofte både elementer af bevægelighed, styrke, stabilitet, balance og neuromuskulær kontrol. Den er varieret og der bruges forskellige redskaber))

Kranio-sakral terapi

Jeg behandler også med biodynamisk kranio-sakral terapi. Denne behandlingsform kan bookes separat eller kan indgå som en del af behandlingen hos mig.

Her arbejdes der med knogler, membraner (hjernehinder), hjernevæske (cerebrospinal væske), muskler, nerver, bindevæv, organer og energi, og kan derved have en effekt på hele kroppen. Der laves ikke teknikker men igennem bevidst berøring og lyttende hænder arbejdes der med kroppens selvhelbredende kræfter. Herved gives der mulighed for at afspænde og balancere nervesystemet og derigennem skabe naturligt flow i kroppen. 

Kroppen er en helhed og er der ubalance et sted kan det påvirke hele kroppen, ligesom smerte, uro, stress og traumer kan ødelægge helheden. Jeg oplever især stor effekt af denne behandlingsform ved hjernerystelser, hovedtraumer, uro, stress, angst og chok.

K-Laser

K-Laser er en meget effektiv behandling både til helt akutte skader og til de mere kroniske tilstande. K-Laser øger blodcirkulationen og forbedrer cellestofskiftet. Behandlingen giver hurtig og effektiv smertelindring og stimulerer til heling af skadet væv. Således nedsættes inflammation og smerter og der opnåes bedre funktion i kroppen.

K-Laser påvirker effektivt vævet i forskellige dybder. Den anvendes både til overfladiske skader, til muskel og fiberskader samt skader i led og knogler. 

Allerede efter 1-2 behandlinger opleves ofte mærkbar effekt som kan vise sig i form af smertelindring, mindre hævelse og friere bevægelighed.

Radierende trykbølge

Radierende shockwave er trykbølger, der løsner bindevævet tredimensionelt og er meget effektiv mod gener i muskler, sener og fascier.

Shockwave tilbydes som et supplement til behandlingen og anvendes fx til triggerpunkter, stramt væv, tennisalbue, hælspore, problematikker i achillessene, knæ, skulder mv.

Holdtræning

Der køres holdtræningsforløb tirsdage kl 14-15. Kontakt Lene via mail eller telefon for yderligere info.

Jeg underviser både i træning på hold og som en del af en behandling. Træningen er varieret men stadig målrettet. Øvelserne retter sig mod forskellige problematikker og hvad kroppen skal kunne mestre i hverdagen for at kunne bevæge sig så hensigtsmæssigt og smertefrit som muligt. FysioGym holdtræning indeholder et miks af de træningskoncepter jeg er uddannet inden for – herunder også pilates og Fysio Flow. Træningen indeholder ofte både elementer af bevægelighed, styrke, stabilitet, balance og neuromuskulær kontrol. Den er varieret og der bruges forskellige redskaber.